"koude" acquisitie maken we leuk...en warm !

Wij nodigen jullie van harte uit voor de training ‘Succesvolle acquisitie!’. LimiTense stelt deze praktische acquisitietraining op maat van uw organisatie en producten/diensten en ook oganiseren wij deze regelmatig met open inschrijving. Programma Succesvolle Acquisitie.

 

Voor wie?

Vind u klantenwerving, koude én warme acquisitie eigenlijk vervelend? En hoe komt u nu van het eerste gesprek naar een bezoekafspraak om vervolgens een opdracht binnen te halen? En hoe blijft u tijdens dit gehele proces van teleurstellingen en ‘afwijzingen’ ook nog gemotiveerd? U heeft wat scepsis en twijfels en u stelt acquisitie af en toe uit? Acquisitie kan leuk zijn ook onafhankelijk van direct resultaat en wij gaan u hierbij helpen!

 

Wat leert u?

We gaan actief trainen om de juiste mindset te vinden die nodig is voor succesvolle acquisitie. Tijdens de trainingen gaan we me behulp van die juiste mindset vooral praktisch te werk. Oefenen met gespreksvormen zoals koud bellen, voorstellen en het enthousiasme van uw vak specialisme en bedrijf uitstralen. Uiteindelijk brengen we u (weer) bij uw kracht/overtuiging die nodig is om de klant te overtuigen.

Met de commerciele saleservaring en scherpte van René en met de psychologische achtergrond in de psychologie en cognitieve gedragstherapie zijn er geen ‘escapes’ meer mogelijk om uit te stellen of niet succesvol te zijn!

 

Werkwijze

René met zijn sales en coachingservaring verzorgt een ''stevige'' en ook plezierige training om werkelijk de mindset ten opzichte van acquisitie te veranderen.

Nog belangrijker: u verder aanzetten en motiveren tot het (weer) maximaal te geloven in uw eigen potentieel, inzet en kundigheid en de professionaliteit en inzicht van de klant, die nodig ook is om voor u te kiezen!

Wilt u acquisitie gaan oefenen, beheersen en zelfs leuk gaan vinden? Dit wordt een pittig actief programma gebaseerd op de eerste "koude acquisitie" avond met veel oefeningen en ook met een korte introductie van de vervolgmodules. Maximum groepsgrootte is 14. 

Soms krijgen we de vraag wat wordt er bedoeld met "Koude Acquisitie"? Dit is het benaderen van een potentiele klant zonder dat er eerder enige connectie is geweest, ook niet via welk netwerk dan ook. Bij "Warme Acquisitie" is deze conectie er al wel, al dan niet via een relatie uit je netwerk.

 

laatste wijzigingen 6-12-2013